WordPress http error 500 hatası
WordPress http error 500 hatası ve çözümünden bahsedelim bu makalemizde. Bu sorun Türkçe açıklamasında sunucu hatası olarak çevrilmektedir. Sunucu tarafından dese de bu hata için farklı sebeplerden bu hata ile karşılaşmanız mümkün.
WordPress http error hatasından kurtulmak için İlk olarak eklentiden kaynaklandığını varsayarsak, en son yüklediğimiz veya güncelleme yapmış olduğumuz eklentiyi devre dışı bırakarak hatanın giderilip giderilmediğini test etmelisiniz. Sorunlu eklentiyi tesbit ettiğinizde yeniden kurmayı deneyin, eğer hata devam ediyor ise alternatif bir eklenti kullanmayı denemelisiniz. Eğer hata devam ediyor ise aşağıdaki seçenekler ile devam ediniz.
WordPress http error 500 hatasına sebebiyet veren diğer bir unsur ise .htaccess dosyasıdır. Ftp ile dosya yöneticisine giriş yaparak ana dizinde bulunan bu dosyanın adını değiştirerek devre dışı bırakabilirsiniz. İsterseniz indirip silebilirsiniz de. Daha sonra yeni bir .htaccess dosyası oluşturuyoruz ve içerisine wordpress’in standart kodlarını yerleştiriyoruz:
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
# END WordPress
.htaccess dosyasını kaydettiğimizden emin oluyoruz ve siteyi tekrar test ediyoruz. Muhtemelen hatayı gidermiş olmalısınız ama hala hata devam ediyor ise bir sonraki seçenek ile devam ediniz.
Php limitlerinden kaynaklı bir sorun ile karşılaşmış olabilirsiniz. Kullanmakta olduğunuz panelden giriş yaprak php ayarlarını şöyle yapınız:
Php limitlerini yükseltmekte işe yaramadı ise php versiyon değişikliği yapmanızı öneriyoruz. Mevcut kullanımda olan php versiyonunuzu bir üst seviyeye update etmeniz veya son sürüm ise bir kademe düşürmenizi tavsiye ediyoruz.
Bu yapmış olduğunuz değişikliklere rağmen hata veremeye devam ediyor ise son olarak kullanmakta olduğunuz temayı değiştirmenizi tavsiye ediyoruz.
WordPress http error 500 hatasını tespit etmek ilk etapta biraz zor olabilir. Hataya neden olan sebebi bulmakta ve işlemleri biraz hızlandırmak adına WordPress debug modu aktif ederek sorunun neden kaynaklı olduğunu bulmanız kolaylaşacaktır.
Son olarak WordPress site yedeklemelerinizi belirli aralıklarla yapmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu sayede yukarıdaki sebepleri gideremezseniz yedekten geri sitenizi yükleyerek sorunu ortadan kaldırmış olursunuz.