Opencart Kurulum
Opencart ücretsiz lisansa sahip bir e-ticaret sistemidir. Opencart ile ürün kategorileri belirleyerek ürünlerinizi detaylı bir şekilde tanımlayıp fiyatlandırıp hızlı bir şekilde satışa hazır hale getirebilirsiniz.
Bu sistem ücretsiz bir platform olmasına rağmen şunu bilmenizi isterim ki işe yarar modül ve temalara ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. İlkten gözünüzü korkutmuş gibi olmayayım ama sonrasında detaylı rapor ve özellikler için ücretli modülleri kullanmanız muhakkak gerekecek. Kurulum için ilk olarak her zamanki gibi alan adımızın tesbiti ve satın alma süreci ardından hosting almanız icap edecek. Opencart php tabanlı bir script olduğundan hosting alırken dikkat etmeniz gerekenlerden biri linux sunucu olması ve tercihen cpanel kullanan bir server olması.
Sonrasında kurulumu yapacağınız versiyonu iyi belirlemeniz gerekiyor. Tercihen son sürüm kullanımı tabiki her zaman iyidir. Lakin son sürüm kurulumlarında genellikle hali hazırda yazılmış modül bulma sorunu yaşayacağınızı da göz önünde bulundurmalısınız.
Ben size opencart 3.0.3.8 sürümünün kurulumunu anlatacağım. Kurulum dosyalarını indirip ftp aracılığı ile sunucuya yüklemeyi bitirdikten sonra web sitemize giriş yaptığımızda bizi bu ekran karşılıyor:
“CONTINUE” butonuna tıklayarak devam ediyoruz.
sonraki gelen ekranda sunucudaki php ayarlarının kontrolü ve dosya izinlerinin hatalı olup olmadığını kontrol ediyor. Benim yüklediğim resimde de gördüğünüz gibi config.php dosyalarında hatalar var. Bunu düzeltmek için ana dizinde bulunan config-dist.php ve admin klasöründe bulunan config-dist.php dosyalarındaki “-dist” yazısını kaldırarak sayfayı yenilediğinizde bu hata ile karşılaşmadan “CONTINUE” butonu ile devam ediyoruz.
Bir sonraki adımımızda ise veri tabanı ayarlarını yapmamız isteniyor. PhpMyAdmin’den oluşturmuş olduğumuz bilgileri buraya aktarıyoruz. Cpanel veritabanı ekleme dersimizi kontrol edebilirsiniz. Alt kısımda ise kullanıcı adı, şifre ve e-posta adresimizi yazarak “CONTINUE” butonu ile kurulumu başlatıyoruz.
Girilmiş olan bilgilerinizde herhangi bir yanlışlık yok ise sizi yukarıda görmüş olduğunuz ekran karşılayacaktır. Kurulum bittiğine göre “installation” klasörünü ftp ile ana dizinden kaldırmayı unutmayınız. Sistemimiz başarılı bir şekilde kurulmuştur hayırlı olsun.
Kurulum sırasında hata alan arkadaşlar yorumlar kısmında aldıkları hataları yazar iseler elimizden geldiğince almış oldukları hataları da gidermeye çalışacağız…